geboorteherstel

Geboortevoorbereiding

Je bent zwanger, jullie krijgen een kindje maar wat komt er veel op je af! Hoe voel jij je als je aan de zwangerschap, bevalling en aan de kraamtijd denkt? Maak je je zorgen? Zorgen over het niet weten hoe het straks allemaal zal gaan, bang om jezelf hierin kwijt te raken? Ben je misschien angstig omdat je merkt dat je een eerdere bevalling niet goed los kunt laten?

Meer dan 25 jaar werk ik vol enthousiasme met vrouwen die moeder worden, als verloskundige heb ik naast het pure geluk en trots ook de worsteling gezien met alles wat op hen afkomt. Het is zinvol om je goed voor te bereiden, ook om teleurstellingen te voorkomen. Er zijn veel manieren om dit te doen.

De ‘beste’ manier van voorbereiden is de manier die bij jou past.

Coachend van zwangerschap naar kraamtijd.

Tijdens de reguliere “cursussen” wordt vooral veel informatie gegeven terwijl ik ervan uitga dat de informatie vooral in jezelf zit!

Dus richten we ons vooral op jou als persoon, jouw levensverhaal, je krachten en je valkuilen.

Met behulp van een mooi doe-boek zorgen we er samen voor dat je je autonomie versterkt en behoud. Stap voor stap ontdek je waar je verlangens, behoeften en je krachten liggen en door daar verantwoordelijkheid voor te nemen zul je ervaren dat je alles met meer vertrouwen tegemoet gaat en je je intuïtie durft te laten spreken.

Ondanks dat je de bevalling niet volledig in eigen hand hebt, ben ik ervan overtuigd dat je door de juiste mindset en een goede voorbereiding zelf kan bepalen hoe jij je bevalling beleeft. Sterker nog, doordat je er positief in staat, is de kans groter dat je bevalling positief verloopt.

 

Traject en kosten

  • Coachend van zwangerschap naar kraamtijd met behulp van het werkboek: “Zo beval ik” van Brun Kuipers  
    3 sessies in de zwangerschap en 1 in het kraambed + werkboek  (a €25,-) voor €325,-
  • Of Via het werkboek “het Meadiarium, het meest persoonlijk geboorteplan” van Eliane Coutinho
    2 sessies in de zwangerschap + werkboek Meadiarium ( a € 25,-) en “Jullie EIGEN GEPERONALISEERD geboorteplan” voor € 175,-
  • Losse of extra sessies van 1- 1,5 uur voor € 75,-
  • Soms is een vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering mogelijk.
    Vraag je verzekeraar naar de voorwaarden.

“Ik heb dit traject als een cadeau ervaren, ik ben nu in staat me uit te spreken in wat ik nodig heb vanuit behoefte en grenzen, ik heb mijn angsten voor de bevalling los kunnen laten en kijk nu, met gezonde spanning, uit naar de geboorte”

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail of bel mij: Marieke.van.heeswijk@home.nl | 06 13 26 01 18