Trauma herstel

Geboortetraumaherstel

Vaak zorgen een zwangerschap, bevalling en kraamtijd voor een intense, mooie en bijzondere ervaring. Helaas is dit niet altijd zo. Niet uitgekomen verwachtingen, gedane ingrepen of miscommunicatie kunnen ervoor zorgen dat je zwangerschap of bevalling een trauma voor je wordt. Soms met fysieke en/of mentale klachten tot gevolg, zoals stress, vermoeidheid, depressie, burn-out, paniekaanvallen, dwanggedachtes, isolement, onrust, overprikkeling, ontevredenheid over de borstvoeding, concentratieverlies en relatieproblemen.

 

Doelgerichte zorg bij verwerking van bevallingstrauma’s

Gelukkig kun je met een herstelgesprek van je geboortetrauma af komen, of de bevalling nu kort of lang geleden is. De ervaring is dat de meeste klachten in één of twee gesprekken verdwijnen. Soms voel je je zelfs al tijdens het eerste gesprek beter! Je kindje en de rest van het gezin profiteren fijn mee van de behandeling. Jouw herstel is namelijk vaak blijvend en gaat gepaard met meer energie, geluk, ontspanning en een gevoel van controle.

 

Bewezen effectieve traumatherapie

Die therapievorm die ik in mijn gesprekken toepas, is vaak effectiever gebleken dan andere posttraumatische stresstherapieën als EMDR. Tijdens het herstelgesprek hoef je niets te herbeleven. We zetten simpelweg je brein op een ander spoor en je zult zien: je lichaam en je emoties volgen. Kijk op degeboortespecialist.nl voor meer informatie en wetenschappelijke onderbouwing.

 

Traject en kosten

  • Hersteltraject: 200 euro (incl. btw). Dit omvat een telefonische intake, het herstelgesprek van
    ca. 1,5 uur op de door jouw gewenste locatie en 2 evaluatiemomenten.
  • Evt. extra herstelgesprek: 100 euro (incl. btw).
  • Tijdens het hele traject ben ik bereikbaar voor vragen of extra ondersteuning.
  • Soms is een vergoeding vanuit je aanvullende zorgverzekering mogelijk.
    Vraag je verzekeraar naar de voorwaarden.

“Al na één gesprek voelde ik me kalm, hield de bevalling
me minder bezig en had ik geen dromen meer.”

Wil je meer informatie? Stuur een e-mail of bel mij: Marieke.van.heeswijk@home.nl | 06 13 26 01 18